peura_banneri

Käänteinen oppiminen käytännössä, 28.11. Helsingissä

Isoja haasteita nykykoulussa ovat opettajien keskinäisen yhteistyön mahdollistaminen kiireisen arjen keskellä, oppilaiden yksilöllinen kohtaaminen isoissa heterogeenisissa oppilasryhmissä sekä arviointikäytänteiden monipuolistaminen ja jatkuva arviointi ilman, että opettajan työmäärä kasvaisi merkittävästi. Päivän mittaisessa Käänteinen oppiminen käytännössä -koulutuksessa tutustutaan kokonaisvaltaiseen toimintamalliin ja ajattelutapaan, jolla nämä haasteet voidaan käytännön tasolla ratkaista. 

Toteutusaika ja -paikka

28.11. Helsingissä, hyvien kulkuyhteyksien varrella

Kesto

1 pv, klo 9-16

Kenelle

Koulutus soveltuu kaikille opettajille kouluasteesta riippumatta

Hyöty osallistujalle 

Koulutuksessa annetaan konkreettisia käytännön toimintamalleja opettajien tueksi oppilaslähtöiseen toimintakulttuuriin siirtymisessä sekä pedagogista tukea oman oppimiskulttuurin kehittämiseen.

Koulutuksen sisältö

 • Mitä on käänteinen oppiminen?
 • Opettajien välisen yhteistyön kehittäminen ja digiajan tiimiopettajuus
 • Kuinka työtä voi kehittää ja jakaa toimimalla tiiminä?
 • Millaiset sovellukset toimivat parhaiten juuri meidän tiimin työkaluina?
 • Millainen viestintäkulttuuri ja mitkä viestinnän välineet edistävät opetiimin viestintää?
 • Yksilöllisen oppimisen edellytykset ja käytäntö
 • Onko yksilöllinen oppiminen sama asia kuin yksin oppiminen?
 • Millaisilla työkaluilla oppilaita voi ohjata yksilöllisesti ja samalla toimimaan osana oppivaa yhteisöä?
 • Arviointikäytänteiden päivitys luokanopettajan ja aineenopettajan näkökulmasta
 • Miten uusi OPS edellyttää meitä muuttamaan arviointiajatteluamme ja miten se toteutetaan käytännössä?
 • Onko jatkuva arviointi ääretön työtaakka opettajalle?

Kouluttajat 

Kouluttajina toimivat Pekka Peura ja Markus Humaloja. Peura ja Humaloja ovat Ylen Koulukorjaamostakin tutuksi tulleita opetuksen uudistajia.  Peura toimii opettajana lukiossa ja Humaloja luokanopettajana yhtenäiskoulussa.

Pekka Peuralta, Markus Humalojalta ja Marika Toivolalta ilmestyi toukokuussa kirja Flipped learning – Käänteinen oppiminen. Tutustu kirjaan tästä.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli olet ilmoittautunut koulutukseen, mutta et voikaan osallistua, voi toinen henkilö osallistua puolestasi. Mikäli joudut perumaan koulutuksen kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkua, veloitamme 50 % koulutuksen hinnasta. Jos joudut perumaan kaksi (2) vuorokautta ennen koulutusta, veloitamme koulutuksesta täyden hinnan. Äkillisissä sairastapauksissa, joista on lääkärintodistus, emme veloita osallistumismaksua.

Tilaa koulutus työyhteisöllesi omana toteutuksena

Jos haluat tilata koulutuksen omaan kuntaasi tai kouluusi, ole yhteydessä Iiris Peuraan, iiris.peura@edita.fi, +358 40 842 5036 tai jätä tarjouspyyntö.

Tilauskoulutukset suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä tilaajan kanssa ja ne räätälöidään tilaajan koulutus- ja kehittämistarpeiden mukaisesti.

Koulutus

28.11. Helsingissä

160€ + alv 24%
Koulutuksen hinta sisältää koulutuspäivän, koulutusmateriaalit ja aamukahvit

Ilmoittaudu tästä!
Kouluttajat

peura_pekka++

Pekka Peura, FM, toimii Martinlaakson lukiossa fysiikan ja matematiikan lehtorina. Pekka on innovatiivinen opetuskulttuurin kehittäjä ja hänet on palkittu ansiokkaasta kehitystyöstään mm. Mensa-palkinnolla 2013, Vuoden LUMA-toimija -palkinnolla 2014 ja Campus Awards -palkinnolla 2015.

markus_humaloja++

Markus Humaloja, KM, toimii Veromäen koulussa luokanopettajana ja Vantaalla alueellisena verkkopedagogina. Markus on kehittänyt koko opettajauransa ajan tieto- ja viestintätekniikan opetuskäyttöä sekä joustavan pedagogiikan liittämistä siihen. Markuksen kehittämä opetusmalli on viime aikoina herättänyt laajaa kiinnostusta niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Haluatko tilata tämän koulutuksen teille omana, asiakaskohtaisena koulutuksena?

Pyydä tarjous!