Minecraftedubanneri

Minecraft: Education Edition oppimisessa

Koulutuksen tavoitteena on antaa opettajille valmiudet hyödyntää uutta Minecraft: Education Edition -oppimisympäristöä opetusvälineenä perinteisten opetus- ja oppimistapojen rinnalla. Minecraft: Education Edition kehittää monia oppilaiden laaja-alaisen osaamisen taitoja, kuten tutkivaa ja luovaa työskentelyä, yhdessä oppimista ja ongelmanratkaisutaitoja. Koulutuksessa opettajat oppivat hyödyntämään pelillisyyttä oppimisessa ja toimimaan yhteistyössä muiden kanssa.

Tässä toiminnallisessa käyttöönottokoulutuksessa sukelletaan Minecraft: Education Editionin maailmaan. Minecraft tarjoaa luovan leikkikentän, jossa itse tekemällä ja kokeilemalla voi rakentaa oppitunnin mistä vain, visualisoida ja toteuttaa projekteja sekä tutkia eri aihealueita. Opettajat oppivat ottamaan käyttöönsä uusia ominaisuuksia, joiden avulla he voivat toimia entistä yhteisöllisemmin oppilaidensa kanssa ja lähteä hyödyntämään pelillisyyttä täysipainoisesti oppimisessa.

Koulutuksen jälkeen opettaja pystyy ottamaan käyttöönsä Minecraft: Education Editionin ja tietää, miten kehittää ja toteuttaa innostavaa oppimista Minecraft-maailmassa.

Toteutusaika

7.2.2018

Paikka

Koulutus järjestetään Helsingissä hyvien kulkuyhteyksien päässä

Kenelle

Koulutus soveltuu luokanopettajille, erityisopettajille ja peruskoulun aineenopettajille.

Hyöty osallistujalle

Osallistumalla Minecraft: Education Edition -koulutukseen, opettaja

 • oppii hyödyntämään Minecraft  Education Edition -ympäristöä omassa opetuksessaan uuden opetussuunnitelman tavoitteiden mukaisesti
 • saa käyttöönsä valmiita harjoituksia oppitunneille sekä resursseja oppituntien kehittämiseen
 • saa valmiudet ottaa Minecraft: Education Edition -ympäristö käyttöönsä omilla oppitunneillaan
 • pystyy innostamaan ja ohjaamaan kollegoita omassa koulussa

Koulutuksen sisältö

 • Minecraft: Education Editionin asennus
 • Ennakkomateriaalien läpikäynti
 • Tutustuminen Minecraft: Education Editioniin
 • Minecraft Education Edition: Käyttöliittymä, liikkuminen, toiminnot
 • Yksin pelaaminen
 • Ryhmässä pelaaminen
 • Minecraft: Education Edition -resurssit opetukseen
 • Minecraft: Education Edition oppimisessa ja opetuksessa
 • Minecraft: Education Edition omassa opetuksessa

Lisätiedot

Koulutuksessa käytetään Minecraft: Education Edition -luokkahuonesovellusta.

Minecraft: Education Edition on suositun Minecraft pelin opetus- ja luokkakäyttöön suunniteltu ja kehitetty versio. Yli 100 miljoonan pelaajan Minecraft on ollut viime vuosien suosituimpia pelejä maailmalla.

Oppimisympäristönä, Minecraft: Education Edition on mitä parhain, koska pelinä Minecraft innostaa niin opettajan kuin oppilaankin. Pelinä Minecraft on jo monelle oppilaalle tuttu. Oppilaat ovat motivoituneita ja pääsevät parhaisiin oppimistuloksiin, kun he voivat työskennellä omaan tahtiinsa itselleen tutuin menetelmin.

Suosittelemme tilauskoulutuksen tilaajalle lisenssien hankkimista etukäteen. Koulutuksessa voidaan myös hyödyntää Minecraft: Education Edition demotunnuksia, jolloin tilaaja pääsee tutustumaan Minecraftiin ennen lisenssin hankkimista omalle koululle.

Koulutukseen osallistuvilla tulee olla mukana:

 • Windows 10- kannettava tai OS X-kannettava
 • Hiiri

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu tästä!

Perumisehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli olet ilmoittautunut koulutukseen, mutta et voikaan osallistua, voi toinen henkilö osallistua puolestasi. Mikäli joudut perumaan koulutuksen kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkua, veloitamme 50% koulutuksen hinnasta. Jos joudut perumaan kaksi (2) vuorokautta ennen koulutusta, veloitamme koulutuksesta täyden hinnan. Sairastapauksissa emme veloita osallistumismaksua (edellyttää lääkärintodistusta).

Tiedustelut

Jos sinulla on kysyttävää koskien ilmoittautumista, ota yhteyttä Iiris Peuraan, iiris.peura@edita.fi, +358 40 842 5036 , tai lähetä sähköpostia info@educode.fi

Koulutus

7.2.2018 Helsingissä
Early bird hinta 175 € + alv 24 % kun ilmoittaudut 31.12.2017 mennessä (norm. 195 € + alv 24 %)
Koulutuksen hinta sisältää koulutuspäivän, koulutusmateriaalit ja aamukahvit

Ilmoittaudu tästä!

Kouluttaja

kuva_sievi

Jarkko Sievi, FM, toimii aineenopettajana Helsingissä ja on Microsoftin sertifioima Minecraft: Education Edition -kouluttaja. Jarkolla on vankka kokemus tietotekniikan opettamisesta koulussa ja kouluttajana toimimisesta. Jarkko käyttää Minecraft: Education Editionia opetuksessaan tietotekniikan 8. ja 9.lk oppitunneilla.